بر اساس آمارهای منتشر شده، صنعت ساخت یکی از پرمخاطره ترین صنایع جهان است و سالانه افراد زیادی در این صنعت مجروح یا فوت می شوند. لذا تدوین و رعایت دستورالعملها و استانداردهای HSE، برای صیانت از نیروی انسانی و منابع مادی در کلیهی پروژه های عمرانی امری ضروری است. یکی از مهمترین اقدامات موثر در این حوزه، به کارگیری الگویی جامع برای ارزیابی سطح ایمنی و مخاطرات زیست محیطی متناسب با استانداردهای موجود، در فاز طراحی و برنامه ریزی چیدمان کارگاه است. با بررسی مطالعات گذشته، کمبود این الگو که پشتیبان تصمیم گیری بوده و تمام فرآیند ارزیابی و یک انتخاب مناسب را در بر بگیرد احساس میشود. در این پژوهش به منظور رفع این خلاء تحقیقاتی، چارچوبی جامع ﺷﺎﻣﻞ پنج فاز بررسی آیین نامه های HSE، طراحی گزینههای چیدمان تجهیزکارگاه، ارزیابی شاخص ایمنی، ارزیابی شاخص تردد و فاز تصمیم گیری نهایی به عنوان یک سیستم پشتیبان تصمیمگیری، تدوین شده است. در این راستا از تکنولوژی های نوین مانند رویکرد مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM) و از روش های تصمیم گیری چند معیاره (MCDM) بهره گرفته شده و عملکرد آن با توسعه چارچوب پیشنهادی در قالب یک وبافزار بر روی یک مطالعه موردی مورد سنجش قرار گرفته است.
رستگارمقدم, محمد. (1401). ارائه الگوی جامع طراحی و تجهیز کارگاه از منظر HSE مطابق با استاندارد های ملی و بینالمللی با استفاده از رویکرد BIM. علوم و فنون سازندگی, 3(4), 15-23.
MLA
محمد رستگارمقدم. "ارائه الگوی جامع طراحی و تجهیز کارگاه از منظر HSE مطابق با استاندارد های ملی و بینالمللی با استفاده از رویکرد BIM", علوم و فنون سازندگی, 3, 4, 1401, 15-23.
HARVARD
رستگارمقدم, محمد. (1401). 'ارائه الگوی جامع طراحی و تجهیز کارگاه از منظر HSE مطابق با استاندارد های ملی و بینالمللی با استفاده از رویکرد BIM', علوم و فنون سازندگی, 3(4), pp. 15-23.
VANCOUVER
رستگارمقدم, محمد. ارائه الگوی جامع طراحی و تجهیز کارگاه از منظر HSE مطابق با استاندارد های ملی و بینالمللی با استفاده از رویکرد BIM. علوم و فنون سازندگی, 1401; 3(4): 15-23.