استادیار دانشکده مهندسی و پدافند غیرعامل، دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام
چکیده
در پژوهش حاضر به بررسی اثر تهاجم سولفاتی بر دوام کامپوزیت سیمانی مسلح شده به الیاف فولادی و پلی پروپیلن حاوی نانوذرات سیلیس پرداخته شده است. به همین منظور از درصدهای جایگزینی 1، 2 و 3 درصد وزنی نانوذرات سیلیس به عنوان جایگزین سیمان و 1 درصد وزنی الیاف فولادی و 0.2 درصد وزنی الیاف پلی پروپیلن به عنوان افزودنیهای میکرومقیاس به صورت مجزا و همزمان در کامپوزیت سیمانی در معرض تهاجم سولفاتی مورد استفاده قرار گرفت. بنابراین کامپوزیت های سیمانی اجرا شده با طرح مخلوط های پژوهش حاضر به مدت 6 ماه در معرض تهاجم سدیم سولفات 5 درصد قرار گرفته و اثر محیط خورنده سولفاتی در تغییرات مقاومت فشاری، تغییرات وزن و انبساط طولی نمونه ها مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که حضور همزمان نانوذرات سیلیس، الیاف های فولادی و پلیپروپیلن سبب افزایش دوام در برابر تهاجم سولفاتی میشود. به نحویکه ترکیب همزمان 2 درصد نانوذرات سیلیس، 1 درصد الیاف فولادی و 0.2 درصد الیاف پلیپروپیلن در کامپوزیت سیمانی کمترین مقدار افت مقاومت فشاری، تلفات جرمی و انبساط طولی را پس از 6 ماه غوطه وری در محلول سولفاتی را در مقایسه با سایر طرح مخلوط های ساخته شده از خود نشان داد. براساس نتایج بدست آمده از این پژوهش می توان بیان کرد که حضور همزمان نانوذرات سیلیس و الیاف های فولادی و پلی پروپیلن در ماتریس سیمانی می تواند به شکل قابل توجهی موجب بهبود دوام در برابر تهاجم سولفاتی کامپوزیت های پایه سیمانی شود.
پیمان, صفا. (1402). بررسی اثر تهاجم سولفاتی بر دوام کامپوزیت سیمانی مسلح شده به الیاف فولادی و پلی پروپیلن حاوی نانوذرات سیلیس. علوم و فنون سازندگی, 4(3), 47-57.
MLA
صفا پیمان. "بررسی اثر تهاجم سولفاتی بر دوام کامپوزیت سیمانی مسلح شده به الیاف فولادی و پلی پروپیلن حاوی نانوذرات سیلیس", علوم و فنون سازندگی, 4, 3, 1402, 47-57.
HARVARD
پیمان, صفا. (1402). 'بررسی اثر تهاجم سولفاتی بر دوام کامپوزیت سیمانی مسلح شده به الیاف فولادی و پلی پروپیلن حاوی نانوذرات سیلیس', علوم و فنون سازندگی, 4(3), pp. 47-57.
VANCOUVER
پیمان, صفا. بررسی اثر تهاجم سولفاتی بر دوام کامپوزیت سیمانی مسلح شده به الیاف فولادی و پلی پروپیلن حاوی نانوذرات سیلیس. علوم و فنون سازندگی, 1402; 4(3): 47-57.